my lollipops ! ! =)

Monday, April 23, 2012

Amsterdam rocks!

Assalamulaikum.

wassup wassup. Selepas 6 bulan, akhirnya gua kembali ke alam blog ni. Busy kalah president berkempen gua ni. Bukan nye gua takde cuti before before ni.Ada je tapi ada je hal nak buat sampai nak bukak blog memang tak sempat. For this holiday, i'll visit budapest and vienna. But but in this entry, gua nak share about my visit to Amsterdam last october.

Amsterdam awesome giler kot. Sumpah gua suka tempat tu. Gua pon tak tahu apa yang best kat sana tapi gua rasa life kat sana macam cool la. Nak je rasa kerja kat sana nanti. Orang pon baik baik. Tapi apa yang paling menarik perhatian gua are the bicycles there. Banyak gila basikal. Kalau kat tempat kita, kereta la kan mcm yang paling power kan, kereta motor la kan yang selalu nye laju laju. But kat sana, gua rasa basikal lagi laju kalau kat area town. Lu nampak kereta, kalau kat zebra crossing, lu lintas je la.Apa ada hal, mmg tempat tu hak lu nak lintas. Tapi kalau ada basikal, jangan lintas. Mahunya kena langgar nanti. Basikal laju gila kot, dah la takde brek. Entah berapa kali gua kena sound loceng dengan basikal. Nak lintas je dengar 'kringg kringg' loceng basikal.

Lu orang tengok! Bersepah basikal

First day kat sana, gua visited Madame Tussauds museum.

Gagagagagaaa
boleh pulak terjumpa ex pakwe kat sini
Ronaldinho derr ronaldinho

terima kasih la abang labah-labah tolong gua
Gua ada pergi menghabiskan masa kat The Amsterdam Dungeon. Mula-mula nak masuk gua takut gila babeng kot. Time kat pintu masuk pon dah ada hantu nak terkam gua. Tapi bila masuk, dengar segala jenis cerita hantu belanda, gua keluar rilek jaaa. Hantu Malaysia jugak yang power. Cerita hantu Malaysia 1450928 kali ganda lagi seram. Power betul hantu malaysia. Hidup malaysia!! 


Pergi Amsterdam tak pergi Ajax Arena rugi oi rugi. Stadium dia gempak kot. Compare dengan 2 3 bijik stadium yang gua visited, Ajax Stadium paling mantap setakat ni. ( fyi gua tak pernah sampai spain lagi la tapi)



Peduli apa gua stadium club mana gua visit, kalau gua rasa nak pakai baju rimau, baju rimau la gua pakai. Banyak gua nak cite pasal stadium ni. Lain entry la gua write about this stadium.

I amsterdam

Pastu ada la gua pergi countryside. Nak tengok windmill je niat gua pergi sana.


Mahu kenyang makan fish and chips fresh tepi tasik

Malam-malam gua pergi tengok bola je sambil minum minum. Dah kebetulan ada game best. Gua tak tahu nak buat apa malam malam. Clubbing? Astaghfirullah, tentulah tidak. Oh lupa, ada kedai makan malaysia doe kat sana. Sumpah bahagia gua dapat makan nasi lemak. 2 cawan teh tarik gua minum malam tu. Lama doe tak jumpa teh tarik. Heaven gile rasa.

Malam-malam gua merayau area town je la. Usha usha lollipop cannabis sikit, marijuana candy. Usha je la tapi kat kedai kedai yang bersepah kat situ. Gua pergi compare sikit perbezaan red light district di siang hari dan di malam hari. Oppssss. Pull stop! Tak nak cerita dah. Red light district dah sama level seram dengan hantu kat malaysia.