my lollipops ! ! =)

Thursday, October 27, 2011

rayau rayau toussaint holiday #1

Hari ni is the first day of toussaint holiday. Kalau kawan-kawan gua tanya, "otromen, lu cuti apa sekarang?", gua mesti reply, " Toussaint, orang putih panggil All saint's day kalau gua tak silap.". Pastu kalau diorang tanya lagi, " Cuti apakah itu?". Gua selalu jawab, " Entah, cuti raya diorang pergi melawat kubur rasanya."

Serious ceteknye ilmu gua. Bangang kan? Last year cikgu French gua ada explained pasal ni tapi gua dah lupa. =P

Sempena cuti ni, selaku pencinta dessert seperti yang gua war war dalam entry before ni [here], activity first yang gua buat hari ni ialah pergi mencari cinta gua..


TARRAAA..


a chocolate cake and a fairy cake.



a cafe cake.



a carrot cake.

Tapi sekuat mana pon cinta gua kat cakes, takde la semua tu gua makan sekaligus..Gua order chocolate cake, a fairy cake, and a mug of hot chocolate je. Gila apa nak makan semua tu, letih gua nak kena jogging 14 kilometer pagi esok nak bakar balik kalori kalori yang banyak tu.






But before tea, i went to watch a movie. Ryan Gosling's third movie for this year okay..OMG, seriously i adore him..Ryan Gosling, i adore you!!!Ryan Gosling punye movie this year takde yang gua terlepas. Crazy stupid love, Drive and The Ides of March.

Good job tasya, good job. Habis tu every week wajib pergi cinema, memang la good job kan.

Habis tengok movie yang best but cukup berat di siang hari, gua pergi merayau di sekitar sekejap.





Tempat ni nama dia Grand Place. I don't know why, but i really love this place. Maybe because there are always many people lepak lepak here. Seronok tengok orang ramai ramai ni. Macam macam ragam boleh tengok.



Tapi malam malam tak ramai orang la pulak..Tapi gua still suke tempat ni. Tempat feveret gua.
Tempat feveret tempat feveret.



Buat bodoh kat Grand Place dengan owl gua, memang satu aktiviti mengisi masa cuti yang sangat berfaedah.

Tapi ada satu lagi benda berfaedah gua buat hari ni..Gua beli benda alah ini...

Buku masakan for beginners.
Gua rasa gua dah dewasa sekarang dan gua perlu start serius dalam hal hal masak memasak ni. Tak lama lagi terer la gua masak. Sweet kan gua, bakal terer masak??Sweet kan sweet kan??






5 comments:

Syamira Ismail said...

study obersea? Wahh. confirm gua follow lu. SUKA :)

boleh knn? kn kn?

*follow dh pungg* Lol

syafiqakarim said...

nak kekkkkkkkkkkkkkkkkk

tasyachelsi said...

@syamira ismail : hehehee..tq follow me..

@syafiqakarim : amik laaa

laskar pelangi said...

haluuuuuu otomen!

tasyachelsi said...

halooo laskar pelangi.