my lollipops ! ! =)

Monday, January 10, 2011

kampung ku naik air!!

banjir2!!!best2!!!!

seperti tahun-tahun sebelum ni,,kampung cherang melintang , Tumpat Kelantan,,wajib banjir.
wuhuuu,,orang kampung,,,pesta air lagi la kite this year..


ready2..1, 2, 3 redahhhhhhhh!!!!


sesetengah orang anggap banjir tu macam bencana.tapi bagi aku banjir bukan bencana..aku suka banjir..tapi kalau banjir besar sampai nampak bumbung rumah je, tu memang bencana alam la tu namanya.
tapi kat kampung ak banjir yang best la.tengok budak2 main air. mat2 n minah2 moto plak main redah air ngan moto.sape2 yang ada boat plak, time ni la boleh keluarkan dari stor...best yee kalau aku ada kat kampung time ni..


time banjir camni, orang kampung selalu keluar borak2 tepi jalan..pastu selalu je ada orang2 ambil kesempatan cuci keta or moto..air free ni..hahahaa..sambil cuci keta sambil borak2..
pastu orang kampung saling tolong2..angkut barang tu, angkut barang ni..
i love la my orang2 kampung...smua baik2..ahaha
BEST nye banjirrrr.

PAPA!!!i nak balik main banjir kat kampung la..tak nak main snow kat France ni!!!!!!



p/s: credit to encik maznan for da banjir pic..=)






No comments: