my lollipops ! ! =)

Sunday, January 30, 2011

long to short..

ohmaiigaddd...my hair is getting long now...i have to cut my hair i think...but what haircut is nice for me??
i saw a girl with a quite nice haircut at the ski centre that i went before...like this.



but later i think  that style of fringe maybe not suit for a girl with  tudung like me..
short haircut with long fringe might be better..
 

this hairstle is cool right??


this one is also nice..


emm,,,not bad..
HAHAA...i have three choices...which one to choose??


Wednesday, January 26, 2011

hb mama!!

mama,,,mama....happy birthday to you...i love you!!!
may God bless you..i heart you damn much mama...
mmmmuuuaahhh!!


p/s: wish that you'll get a good, kind, rich son in law..HAHAHA
      he is doing his internship la right now mama..





Sunday, January 23, 2011

ski aux arcs..


ski2!!!best sangat...dulu before pergi bukan main tak nak, tapi bila dah try sekali terus minat...ski memang cool habis la....kalau ada rezeki nak pergi ski lagi..1st day pagi time pergi ambil barang-barang ski, aku rasa menyampah gila dengan sport ni..melecehkan betul..tapi, actually sport ni enjoy sangat...enjoy and awesome habis la...



pakai kasut ski memang leceh la.n lepas pkai susah nak jalan.

1st day kitaorang kat sane, cuaca memang terbaek..tak sejukkk langsung..tapi next next next day,,,fuihhhhh,,gila punya sejukk...angin dia memang boleh bikin mati la..muka memang sakit habis la kena angin tu...kebas muka..time sejuk cam tu baru la rasa sayang kat sang suria..

j'adore le soleil..
tapi kalau terlebih sayangkan matahari pun bahaya gak...nanti dapat effect macam ni.


sunburnnnnnnnnnnn!!!!!!oh tidakkk

tapi sunburn pun takpe la..nanti hilang jugak sunburn tu...i tak kesahh la sunburn2 ni..janji i enjoyyy!!

HIDUP KENA ENJOY,BARU BETUL2 LIFE NAMANYA;

 rockstar always knows how to ski.
no snow, no ski.
forget your work,  go skiing..baru la COOL!!
 i do ski !!!
aku punya barang2 ski yang disewa.
i'm just a learner on piste that dream to be a cool skier


seminggu berski, macam2 kenangan ada..kenangan main ski, kenangan dengan kawan-kawan yang dah lama tak jumpe, kenangan dengan orang yang baru jumpa...pengalaman baru tak yah tanya la..berguni-guni pengalaman baru..

ada masa, ada rezeki, memang aku akan kembali ke LES ARCS.

nantikan kami kembali yaa, les arcs.


gemoookk!




natassha nadia maznan is on diet!!

Saturday, January 15, 2011

ski!!

xnak2...
baik tidur kat rumah dari g main ski..i xsuka sejukkkk la..

harap2 semua ok je kt sana 9t...xnak patah kaki ke patah tangan or any kecederaan yang sewaktu dengannya..
tapi serious takut nk g ski..
errr,,ngeri!!

Friday, January 14, 2011

TRW fokus2!!

apex cakap,,"fokus saya untuk kelantan"...phewittt goalkeeper tuuuu!!!

http://kelate.net/fokus-saya-untuk-kelantan-apex/

bukan apex je kena fokus, tapi semua players the red warriors kena fokus...
maen bola ni satu team, so, semua kena fokus...
GOMO KELATE GOMO!!!!



ni team kelate 2011...warriors kesayangan kelate semua ni.


Penjaga Gol:
Khairul Fahmi Che Mat
Mohd Shahrizan Ismail
Judtanna Eh Put
Pertahanan:
S.Subramaniam
Farisham Ismail
Rizal Fahmi Rosid
Daudsu Jamaludin
Zairul Fitree Ishak
Zamri Ramli
Mohamad Abdul Aziz Ismail (Baru)
Wan Rohaimi Wan Ismail (Baru)
Nicholas Chan (Baru)
Tengah:
Mohd Badri Radzi
Shakir Shaari
Khairan Eroza Razali
Wan Zaman Mustapha
Zulyusri Che Harun
S. Chanturu
Solehin Kanasian Abdullah (Baru)
Nurul Azwan Roya (Baru)
Danial Fadly Abdullah (Baru)
Khairan Ezuan Razali (Baru)
Serangan:
Norshahrul Idlan Talaha
Ramzul Zahini Adnan

Nidzad Ayub
Khalid Jamlus (Kontrak Enam Bulan) (Baru)


Pemain Piala Presiden (Latihan dengan skuad Liga Super)
Mohd Aris Zaidi
Mohd Izuan Salahudin
Shafiq Haikal
Faiz Suhaimi
Nik Shahrul Azim

frust jugak, kekasih pujaan dah xde dalam list player..takpe la..chill je.

p/s: nota kaki untuk apex,,,apex,kalau fokus u untuk kelantan, i plak nk start fokus kat u la apex..HAHAA

Monday, January 10, 2011

my trainer.

tak taw la jodoh ke apa tapi tadi tiba-tiba tersinggah kat satu blog alumni debat ni..duk baca satu post ni tiba-tiba terjumpa satu nama ni ' HALIS'....ohmygoishhhhh...
abang halis trainer debat aku time form 4 n Form 5 dulu la.dah lama tak contact abang halis. habis je last match time form five dulu, aku n team terus stop training. SPM beb...fokus2..last jumpa abang halis time buat jamuan pulut durian kat cafe sekolah, bulan 7 or bulan 8 kalau xsilap aku..abang halis yang buat pulut durian tu..memang terbaik la..lepas keluar sekolah terus dah tak contact abang halis..tahun 2010, tup tup junior debat cakap sekolah dah tukar trainer..so, memang dah lost contact terus la dengan dia..macam mana la sekolah aku boleh lepaskan the best trainer tu..satu kesilapan disitu.
time kat UTP dulu, aku join club debat UTP..ingatkan ada la chance pergi tengok senior match, n ada chance la nak jumpa abang halis..dia selalu jadi judge debat. tapi dah tercampak sampai ke France ni nak debat apa lg..senyap je la sekor2 kt sini..

tapi seriously teringat kat abang halis..bagi aku, dia la the best trainer..time kena marah, walaupun memang terasa sampai ke lubuk hati paling dalam pun, kata2 n teguran dia tu la yang banyak membantu..n abang halis ni trainer yang baik sangat...sangat2 baik..

cari abang halis kat facebook tapi tak jumpa..tp, walau kat mane pon abang halis sekarang, saya doakan yang terbaik untuk abang halis dalam hidup...u r my best trainer 4eva!!



kampung ku naik air!!

banjir2!!!best2!!!!

seperti tahun-tahun sebelum ni,,kampung cherang melintang , Tumpat Kelantan,,wajib banjir.
wuhuuu,,orang kampung,,,pesta air lagi la kite this year..


ready2..1, 2, 3 redahhhhhhhh!!!!


sesetengah orang anggap banjir tu macam bencana.tapi bagi aku banjir bukan bencana..aku suka banjir..tapi kalau banjir besar sampai nampak bumbung rumah je, tu memang bencana alam la tu namanya.
tapi kat kampung ak banjir yang best la.tengok budak2 main air. mat2 n minah2 moto plak main redah air ngan moto.sape2 yang ada boat plak, time ni la boleh keluarkan dari stor...best yee kalau aku ada kat kampung time ni..


time banjir camni, orang kampung selalu keluar borak2 tepi jalan..pastu selalu je ada orang2 ambil kesempatan cuci keta or moto..air free ni..hahahaa..sambil cuci keta sambil borak2..
pastu orang kampung saling tolong2..angkut barang tu, angkut barang ni..
i love la my orang2 kampung...smua baik2..ahaha
BEST nye banjirrrr.

PAPA!!!i nak balik main banjir kat kampung la..tak nak main snow kat France ni!!!!!!



p/s: credit to encik maznan for da banjir pic..=)






Thursday, January 6, 2011

i'm a kelantanese.

aku memang pure kelantanese..parents aku dua-dua orang kelantan, n aku pon memang dilahirkan di kelantan.Mycard ak 03 code negeri dia,,so, mmg aku betul2 kelantanese...tp kekurangannya, aku xmakan budu.

aku cukup sakit hati bila ada orang kutuk kelantan, bahasa kelantan, bola kelantan, o anything la about kelantan..
xtahu la kenapa malam ni hati aku betul2 sakit bila pkir sal bnda ni..so, sbgai tanda aku betul2 syg n bangga jd org kelantan, mulai hari ini, aku berjanji yang aku akan makan budu..



surat aku janji.

saya NATASSHA NADIA MAZNAN, berumur 18 tahun 8 hari, sebelum ini tidak suka makan budu walaupun saya berasal dari kelantan..kalau ada yang pernah termakan sebelum ni pun adalah secara tidak sengaja kerana budu diletakkan di dalam gaulan nasi kerabu tanpa pengetahuan saya..sempena membuktikan saya betul-betul mahu menjadi orang kelantan yang sejati, saya berjanji saya akan makan budu seperti kebanyakan orang kelantan yang lain amalkan apabila saya pulang ke tanah air kelak.

Sunday, January 2, 2011

kembali ke sekolah..

esok dah start class balik...so, dah kena start bangun awal balik...
n sebagai langkah2 nak selamat,,,aku xakan tido malam ni coz kalo ak tido, confirm bangun lambat..so,,baek xyah tido,,confirm xlewat..



nescafe jadi peneman setia..=)




maen lipattt kokse...

ngenggg btol sape yg buat benda alah ni...


nak buat lawak ke saja2 suke ke apa ke, xtaw r..tp yang sure nye rajin btol mengedit..
tapi kalo betul apek main kt EPL, gempakkk siott apekk..

whatever pon, good luck apek!!,,main sungguh la phni,,bia sapa ko uk sungguh br yolo...

goal keeper terbaek n pemain muda terbaek 2010 ni..

Saturday, January 1, 2011

old trafford;;


"phewittt!!!gambar kat old trafford tu"

ek enaaa,,xde gempak sangat pon stadium ni..boooo man u!!..



i went to old trafford on 22 december..izzat tunang julie yang bawa my friends n i..ni 1st stadium yg kitorang visit kat UK..bila masuk stadium, rasa agak happy r..seronok2,,dapat tengok pitch tempat giggs main, dapat duduk atas kerusi yang sir alex duduk..ahhaa..tapi xtahu r kenapa, tengok dalam tv macam besar, tapi tengok live ni rasa cam kecik aja padang nye...heran2..

museum old trafford agak best la...banyak benda dan agak besar..

 trophy kemenangan tu memang banyak r..xjeles pon...daa club da lama wujud, banyak la trophy diorang..aku xsempat jelajah semua benda pon dalam stadium ni..agak rugi r..


man u punye mega store memang mega r..besar n banyak choice jugak r barang2 dye kalau nak compare dengan club lain yang aku pergi..tapi xde benda sangat pun yang ak suka..i'm not a man u fan okayy..tp ada satu benda yang menarik perhatian i taww,,


benda lekat2 kat pintu bilik ni..kalau letak kat bilik julie, comfirm mak guard senang cari dia nanti nak mintak hantar novel..wakakakaka..

man u,,segempak mana pon club ko, ak xkan support ko sampai bile2...darah aku biru kot,,blues 4eva!!!
n diaorg memang xsilap buat benda alah ni kat lantai..senang nak pijak2..




2o11!!

welcome 2011...be kind to me kayy darling,,give me sweet2 memories only, no bitter no sour..

new year in france...wow!!gempak ke??xde r gempak sangat..kt paris gempak r kot but kt colmar,,xde la gempak pon..orang2 main bunga api depan rumah tu ada r..jeles syal..kalau kat malaysia, 200, 300 ringgit mesti dah habis untuk mercun khas dari golok ni..haha..
this year, xmain mercun, xde bakar2 bunga api, xde baling2 mercun kt orang tepi jalan,..just tengok orang main aja..ok la tu dari xde pape..at least terasa la jugak kehangatan new year tu..malam new year diisi dengan menonton bunga api meletup dari tingkap aja..no lepak2, no borak2 with my lovely darlings, no cute2 sms, no great2 wishes, no makan2 tengah malam buta....hurmmm..
chill aja tasya..hidup xselalu enjoy..kadang2 kena besa2 aja..yg penting new year resolution tu kena ada..


next year, i nak celebrate new year kt paris...