my lollipops ! ! =)

Friday, December 31, 2010

gedik kejap...

nk dengar cite gedik x??..ahahaa..gedik punye orang..
my birthday is on 29 december, bakal menantu papa aku punye birthday 28 december..hahaha..
cun kan???today is his birthday, tomorrow is my birthday..hahhaa..30 rest kejap , 31 malam celebrate new year plak..ahhaa..memang busy habis la..hahah


ngeng punye tasya..

dear julie ginez,,

tanggal 31 december really2 meaningful for this gorgeous girl...Julie Dzulaiqha...
hjung2 tahun baru nk lahir..apa daa!!nasib baik sempat tahun 1992, kalau x u jadi junior i je adik julie..ahaha..xdapat kite masuk utp same2 kalau u jd junior i..ahhaha


cite bab2 dia lahir ke dunia ni 31 disember 1992, 31 disember 2008 plak ad sejarah lain plak yang terlakar..hahaa..jeng jeng...


my dear x-roommate,,i know u suke sgt2 tarikh 31 december,,so i wish u happy 31 disember la to u...sweet 18 n happy 2 years annivesary...=)

n aku ingat apa yang ko madah kat aku semalam..2014 hbis study, kijo, n then datang jenguk student tuo kt france ni....

good bye 2010,,i'll miss u.

2010 dah nak habis dah..tomorrow is 1st january 2011..omg!!new year sudaa..tup tup dah masuk tahun baru..agak nervous la nak masuk tahun baru..ahaha..chill tasya!!

celebrate new year kt colmar tahun ni..emm,,xcelebrate kot..nothing to do in this small town...kalo la boleh celebrate kt paris or london, agak best la kot..wowww, new year in paris!!!gempak babe..ahhaha..tp kalau celebrate kt tempat best pon but without my beloved girlfriends, xbesttt jgak..kita celebrate through skype aja la..party through skype yaa darlings..skype connecting people!!

atceli,,celebrate or not, dats not the matter, yang penting, semoga tahun baru 2011 akan jadi tahun yang lebih baik la untuk kita semua...=)




anyway,,happy new year to all!!!

Thursday, December 30, 2010

tlong orang itu cool..

dulu2 time sekolah, aku selalu cakap ak xsuka laki gentleman..gentleman ni macam xcool je..yg rock2 sket br menarik..tp tu dulu,,,,,smuanya berubah dengan al kisah kecik2 je,,

for christmas holiday, i went to uk with my frens..punye la susah nk naik tangga dengan bawa 1 luggage n 1 sleeping bag kt tangan lagi satu..dah la tengah letih sebab dah banyak kali tukar2 train..dengan agak ketinggalan di belakang kwn2 yg berjalan dengan laju dan cergasnya, i tried my best mendaki stairs kt satu station underground ni..then suddenly,,jeng jeng.........ada la seorang mamat orang putih ni datang, he took my luggage n dia tolong bawakan luggage tu dalam usaha aku nk daki tangga tu..ohh,,so nice la u...hehe..thank you!!gentleman kn??ahaha

ada plak 1 hari tu tyme kt france, aku pon xingat ak dr mana n nk ke mana tp time tu nk lintas jalan la..n time tu aku xbrapa sihat..punye la kuat gila batuk2..time nk lintas jalan tu, trafic light tu dah hijau..secara sahnya, aku dah boleh lintas jlan but time tu batuk2 plak, so, xjalan la..nk habiskan batuk dulu br nk jalan..then tibe2,,,ahahahaa
ad la seorang insan ni datang dari belakang n tolong bawa aku lintas jalan..dia siap naikn collar veste aku lg sebab angin kuat,,9t mal a la gorge plak dye cakap..ahaha..merci beaucoup monsieur...vous êtes très gentil..=)

i luv my girlfrens..

kegembiraan xterkata bila dapat tengok muke2 my girlfrens...ilov u ol babehh..ada masa, ada jodoh, kita spend time together lagi ya babyy2 semua..







tasya harus sabar

sejak berpindah ke COLMAR dah banyak dugaan yang aku terima..
tp i just want to story2 about kehilangan aja..

1st, handphone aku kena curi
==sony ericson vivaz pro
==black in colour
==di beli di SFR dengan contract 2 tahun, 34€ sebulan
2nd, bicycle aku pulak dikebas
==cute purple bicycle
==bicycle 2nd hand yang dibeli dr Christine
==harga 100€
==dicuri di dalam garage kt Résidence Molière
==aku xpernah naik pon lagi bicycle tu

3rd, handphone yg baru dibeli
==di beli secara online kt Ebay.fr
==aku xpernah lihat apatah lg pegang phone itu
==sebenarnya ak xpernah dapat pon phone tu tp org pjabat pos cakap dalam diorg, phone itu telah sampai ke tangan aku pada tanggal 14 december 2010


apa yang aku nk cakap sebenarnya, orang yang bertanggungjawab ke atas semua kehilangan ini memang fucking shit la..bodoh punye orang.

but apa sangat yang boleh aku buat..dah xde rezeki..setiap yang berlaku itu ada hikmah disebaliknya.chill aja la

otromen sudah bertukar.

je suis majeure maintenant..tiada lagi istilah otrpmen mineure sebab otromen itu sudah menjadi majeure sekarang..i'm 18 now dude!!HAHAHA

seronok sangat sebab dah besar..bukan lagi budak2..
tapi part yang sedihnya, i celebrate birthday without family and my beloved friends.=(

kalau ikut waktu malaysia, aku jadi 18 secara officialnya kt gatwick airport london..euwww,,xbest punya tempat..kalau ikut waktu france, aku jadi 18 kt studio 5441, résidence molière, colmar..
euwwwwwwwww,,,lg la x best....xbestttttt..tapi apa yang boleh buat, dah nasib aku..my 18 birthday not so meaningful but at least i'm 18 now..chill je la tasya.

tapi ada juga la sejarah yang best berlaku pada tanggal 29 december ni..salah satunya of course la aku dah jadi majeure..2nd, MALAYSIA menang suzuki cup babe!!!..apek memang terbaik la..suddenly i suke u la apek...HAHAHAA
3rd nye, chelsea menang lawan bolton..memang la lawan team cikai je but at least malouda buat ak happy di hari yang penuh bermakna dalam hidup aku ni..thanks malouda, ilovu la..

Saturday, December 11, 2010

a niceeeeeee day!!!

Samedi, 11 décembre,,hari sangat² merilekkan..

bangun tidur, mandi and then call papa n mama..mama tanya, "balik next year dah boleh bawa balik menantu mat salleh ke untuk mama??"..ahahha..tapi papa cakap, "papa nak menantu orang malaysia.."
i said, "don't worry papa, mama, along bawa balik menantu jepun nanti.."ahhaha.genya tasya.
lepas cakap² ngan papa n mama, cepat² siap nak keluar...lari² kejar bas.malu betul.nasib baik pak cik bus hari ni baik.then, i went to decathlon with sotsot. i bought volleyball shoes and sebijik bola..yes²!!!dah ada bola sendiri, boleh training dalam bilik je..lepas tu balik rumah.makan² n solat then keluar lagi sebab ada date dengan dr. tritsch..oh, je vous aime dr.tritsch, mais pourquoi vous me faites comme ça??..susah giler nak cari klinik dr ni.sebab dah fed up, at last, aku g shopping..best dapat beli barang² cute.habis shopping, balik for solat.after maghrib then keluar lagi.patinoire a.k.a ice skating xith sotsot and chen hui memang menceriakan malam ni..ahhaha..gelak je kerja.
dah letih² main, makan jom!!!flunch...makan² lagi..patut la aku makin gemuk sejak duk france, makan je kerja.mama pon cakap ak dah gemuk gila..oh tidakkkkk!!!!i nk diet la 9t mama.
lepas makan, pergi tengok orang main go cart kat tempat ice skating..best sial kalo terrer cam diorang.

balik rumah, bukak fb..orang yg i sayang ad post something la kt wall i..hahaha..then, terasa nk jenguk blog dia pulak..ohmygoishhhhhhh..blog julieginez ni memang melengkapkan kehepian aku hari ni..suka sgt² bc post die.i adalah antara orang yang dia nk jumpa after nenek moyang dia n tunang dia..bangga² + terharu..ahhahaha..then, baca pulak post pasal celebration yang dirancang after cristhmas..ahhahaa..memang lucu habis post tu..hahah..tapi, apapun, i'm sure that the accountant x lupa anniversary penting tu sebab as a computer engineer, julie confirm dah setting elok² event tu dalam diary accountant Hayley Williams tu..ahhaa

n as an electrical engineer, i akan pastikan yang 31 disember 9t, energy semua cukup.xde black out..ahahahaa

Saturday, December 4, 2010

je suis nulle en cuisine !

want to know something???





==========i'm a bad cook.






so, that's why i prefer these for my dinner
==snickers
==kinder bueno
==yogurt
==kacang koh-kae
==milka

aku bukan xnak masak tapi ak xpandai masak
aku bukan xnak try masak tp aku fail tiap kali ak try
aku bukan malas masak tp makanan yg aku masak mmg xboleh dimakan.

the truth,,,,
i was born without cooking skills.